Sprekers

Cardioloog Pim van Lommel:
Heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan waarbij feitelijk bewezen is dat cliënten een bijna dood ervaring kunnen krijgen met eindeloos bewustzijn.
Hij geeft hierover een lezing, met daarbij vragen en antwoorden door deelnemers van de conferentie.
Pim van Lommel is de schrijver van de bestseller – “Eindeloos Bewustzijn” – een wetenschappelijke visie op de Bijna Dood Ervaring.
https://youtu.be/UJ_yEUG26j4


Henk Fransen:
Henk Fransen is arts en heeft ruim 25 jaar ervaring in de complementaire behandeling van kanker. Een belangrijke ingang in zijn werk is het zelf genezend vermogen
en de levenskracht van de mens. Hij vertelde ons in de voorbereiding op het congres dat hij boeken over Bijna Dood Ervaringen als advies meegeeft aan patiënten die worstelen met de angst voor de dood, angst voor ingrijpende behandelingen en verlies van levenskwaliteit.

Hoe kunnen de angst voor de dood en de kracht van het leven samen door één deur? De ervaringen van mensen met een BDE kunnen op die vraag een (gedeeltelijk) antwoord geven. Hoe? Daarop gaat Henk Fransen in deze lezing dieper in.

Henk Fransen ziet er naar uit de verschillende opvattingen over de BDE (sprekers en publiek) samen te brengen tot een voor iedereen in de praktijk bruikbaar en verrijkend gegeven.


Yvonne Sneeden:
Is ervaringsdeskundige en heeft een film gemaakt: “ Back from the Light”, over de naeffecten van een Bijna Dood Ervaring. Tevens is zij lid van de organisatie IANDS (International Association Nearly Dead Studies). Yvonne heeft een eigen intitiatief: “ Think Heaven now…”.


Bob Coppes:
Bob is schrijver over Bijna Dood Ervaringen. Ook is hij nauw verbonden aan de Stichting Merkawah.
Bob gaat spreken over zijn bevindingen van verhalen van Bijna Dood Ervaarders, die een boodschap uit het licht hebben gekregen.
Hij heeft zich verdiept hoe dit ook bij religies een plek heeft gekregen.
(na de lunch, zal Bob een gespreksgroep leiden over dit thema).


Sabine van den Bulk:
is ervaringsdeskundige en is therapeute met specialisatie BDE en trauma verwerking. Sabine werkt aan een Bewustzijnsonderzoek over de kwaliteit van leven na een Bijna Dood Ervaring en door middel van de Fragaria Methode.
Ze geeft, samen met een collega/assistent, een info workshop en een lezing over de fragaria methode ten behoeve van angst en en trauma’s tot het minimale te reduceren bij de cliënt.
Hierbij is het bewustzijnsonderzoek van belang waarbij uitleg wordt gegeven  hoe brein en lichaam functioneren bij bijna dood ervaringen en verbetering van kwaliteit van leven.
Met daarbij vragen en antwoorden door deelnemers van de conferentie.


Anoushka Ebbinge:
Is Natuurgeneeskundig therapeute. Anoushka is Event manager van deze conferentie en de rechterhand van Sabine van den Bulk.
Naast de organisatorische taken zal Anoushka de verschillende onderdelen op een ontspannende, interactieve manier aan elkaar vlechten. Zodat de momenten van de dag organisch in elkaar overlopen.


Henk Mul:
Is sinds 1990 Reïncarnatie therapeut. Hij begeleidt met deze therapie mensen met lichamelijke, mentale en emotionele klachten. Ze krijgen hierdoor inzicht in het probleem en hiermee wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. Met die inzichten kunnen ze passende oplossingen vinden om klachten in het NU op te lossen.
Als ervaringsdeskundige met een kinder-BDE op vierjarige leeftijd en vanwege zijn therapeutische ervaring, is hij bestuurslid geworden bij de stichting ‘Hulp bij Bijna Dood Ervaring’.


Mike Moojen:
Mike is bestuurslid bij Stichting Hulp bij Bijna Dood Ervaring. Hij is casemanager voor BDE. In de gesprekskring van Mike, is het mogelijk om over je eigen BDE te praten en uit te wisselen.


kaarten-bestellen